Over ons

 
Onze rechtswinkel is in 2012 opgericht door drie Nijmeegse rechtenstudenten. Zij wilden de inwoners van Den Bosch en omstreken de mogelijkheid geven om kosteloos juridische vragen te stellen en om advies in te winnen. De drempel om juridische hulp in te schakelen proberen wij op deze manier zo laag mogelijk te maken.
 
De rechtswinkel begon als een klein initiatief, maar is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met ongeveer 20 medewerkers. Alle medewerkers zijn rechtenstudenten van de Radboud Universiteit Nijmegen die op zijn minst hun propedeuse behaald hebben. Zij staan wekelijks klaar om u op informele wijze te adviseren.
 
Al onze medewerkers zetten zich geheel vrijwillig in voor onze rechtswinkel. Al onze adviezen zijn daarom volledig kosteloos. Om onze rechtswinkel draaiende te houden zijn wij afhankelijk van donaties, subsidies en sponsoring.
 
U kunt ons steunen door middel van een donatie op NL92INGB0006320436 t.n.v. Stichting Rechtswinkel ‘s-Hertogenbosch.
 
Voor vragen kunt u altijd mailen naar: info@rechtswinkeldenbosch.nl.
 

Financiële toelichting
Onze Rechtswinkel kent geen winstoogmerk en functioneert op basis van studenten die vrijwillig juridisch advies geven. Wij hebben één hoofdsponsor, namelijk mr. Jean van Zinnicq Bergmann (https://www.vzb.nl/advocaten/mr-jean-van-zinnicq-bergmann/), gevestigd te ’s-Hertogenbosch. Verder lopen wij een jaarlijkse collecte en ontvangen wij regelmatig giften van tevreden bezoekers.

Daarnaast biedt Rozon – het Rechtswinkel Overleg Zuid-Oost Nederland – ons de mogelijkheid om ieder kwartaal een subsidie aan te vragen voor onder andere gemaakte promotiekosten. Natuurlijk kent onze rechtswinkel ook lasten, denk hierbij aan de gemaakte reiskosten door onze aangesloten studenten, het onderhouden van onze website, de vergaderingen, leuke activiteiten voor saamhorigheid tussen de rechtswinkeliers, maar ook promotiekosten. Het geld wat wij jaarlijks overhouden wordt simpelweg weer opnieuw in de rechtswinkel geïnvesteerd om een nog beter functionerende omgeving te creëren voor onze aangesloten rechtswinkeliers waarbij hopelijk nog meer bezoekers hun weg naar ons vinden!

copyright © 2017 - Rechtswinkel Den Bosch      webdesign Beter Vindbaar B.V.      contact info@rechtswinkeldenbosch.nl      algemene voorwaarden download      privacyverklaring download