Graag willen wij Mustafa Yesildag aan u voorstellen. Mr. Yesildag is 32 jaar en advocaat bij Groenberg advocatuur. De geboren en getogen Dordtenaar woont nog steeds in Dordrecht met zijn vrouw en twee zoons. Zijn opa is lang geleden als Turks gastarbeider naar Nederland gekomen en daarom spreekt hij naast Nederlands ook vloeiend Turks. Hij ziet het opgroeien met twee culturen als een voordeel omdat hij de beste punten van beide kanten heeft kunnen oppikken.

In zijn studietijd heeft hij gestudeerd in Rotterdam en daarnaast heeft hij bij de Rechtswinkel in Dordrecht gewerkt. Hij zegt over deze tijd:


“Dat was een buitengewoon mooie tijd waarin ik veel hebben kunnen leren en mijn studie in de praktijk heb kunnen brengen. Ik draaide hier onder andere telefoondienst, inloopspreekuren en ik nam ook zaken aan voor cliënten waarbij ik optrad als gevolmachtigde jegens de tegenpartij. Daarnaast heb ik ook een jaartje meegedraaid in de activiteitencommissie. Natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Ik zou iedere rechtenstudent willen aanraden om zich aan te sluiten bij een lokale Rechtswinkel. De kennis en ervaring die je daar opdoet betaalt zich later dubbel en dwars terug.”


Na zijn afstuderen in de richting strafrecht met een scriptiebeoordeling van 9 heeft hij een aantal jaar gewerkt als fulltime shopmanager bij T-mobile waar hij tijdens zijn studie parttime had gewerkt. Vanwege de crisis was er een behoorlijke krapte op de juridische arbeidsmarkt. Door gebrek aan doorgroeimogelijkheden is hij vervolgens voor zichzelf begonnen in de advocatuur.

De naam van zijn kantoor Groenberg advocatuur vindt oorsprong in zijn achternaam Yesildag wat vertaald wordt als Groenberg. Hij behandelt veel verschillende soorten zaken maar de nadruk ligt op het gebied van het strafrecht en het socialezekerheidsrecht. De verscheidenheid van zaken maakt het werk leuk en uitdagend. Het grootste deel van zijn zaken doet hij op pro-deo basis.

Op de vraag wat hem onderscheidt van andere advocaten antwoordde hij als volgt:


“Ik ben vooral heel klantgericht en transparant. Dat zijn eigenschappen die lang niet iedere advocaat bezit. Zo ben ik altijd bereikbaar voor mijn cliënten, denk ik graag in mogelijkheden in plaats van obstakels en doe ik er alles aan om mijn cliënten zoveel mogelijk duidelijk te bieden. Ik hanteer dus een hele persoonlijke benadering. Mijn cliënten zijn absoluut geen nummertjes. Die transparantie komt trouwens ook terug in de kosten en dat wordt gewaardeerd.”


Mr. Yesildag is een trouwe sponsor van de Rechtswinkel ’s-Hertogenbosch en doet dit omdat hij er heilig in gelooft dat iedereen toegang moet hebben tot het recht. De Rechtswinkels zijn volgens hem van groot belang aangezien het gaat om laagdrempelige eerstelijnshulp aan de samenleving. De lokale overheid ziet dit niet altijd even goed in een geeft soms geen subsidie. Mr. Yesildag draagt daarom graag zijn steentje bij.

Daarnaast vindt hij het belangrijk dat de Rechtswinkels en rechtswinkeliers in nauw contact komen met de samenleving. Zij moeten goed zichtbaar zijn en in verbinding staan met de buurt. De burger moet van het bestaan afweten en weten dat hij er terecht kan.

Als afsluiting heeft hij nog een tip voor iedereen die te maken krijgt met een juridisch probleem:


“Laat het niet liggen en zoek meteen hulp. Eerst bij een Rechtswinkel of Juridisch Loket en daarna (indien nodig) bij een advocaat. Je kop in het zand steken is het stomste wat je kunt doen.”


Hulp inschakelen van mr. Yesildag? Hier de link naar zijn website.

copyright © 2017 - Rechtswinkel Den Bosch      webdesign Beter Vindbaar B.V.      contact info@rechtswinkeldenbosch.nl      algemene voorwaarden download      privacyverklaring download